Owoce noni pochodzą z krajów tropikalnych, tam gdzie temperatury są o wiele wyższe niż w Polsce. Potrzebuję urodzajnej i bogatej w właściwości mineralne gleby, by móc dobrze rosnąć. W Krajach Europejskich ich nie znajdziemy, nie ma tutaj warunków w których mogłyby się rozwijać. A próby wyhodowania tej magicznej rośliny w szklarni? To nie to samo…
Gdzie zbiera się Owoce Noni? Głównie w Tahiti. Czyli miejsca, gdzie mają wymarzony dla nich klimat i bogatą w minerały glebę, która pomaga im w rozroście. Do tego mają dostęp do dużej ilości czystej wody i powietrza. Z dala od miejskiego gąszczu. Dzięki temu masz pewność, że wybierając nasze produkty masz gwarancje braku chemii i innych toksycznych składników.
Co ciekawe, zostało potwierdzone naukowo, że na Polinezji Francuskiej, czyli Tahiti warunki do wzrostu Noni są idealne. Udowodniono, że uprawy z tamtych regionów są nawet o 20% bardziej zasobne w liczne biopierwiastki i inne elementy mikro oraz marko niż w przypadku Noni pochodzącego z innego miejsca na Ziemii.
Dlatego nasze produkty są na bazie Noni, która rośnie właśnie na Tahiti.
Co ciekawe Morwa Indyjska dorasta nawet do rozmiarów niewielkiego drzewa! Potrafi osiągnąć aż do 6 metrów wysokości. Owszem, przystosowuje się do trudnych warunków, jest twardą i mocną rośliną, która odnajdzie się w wielu regionach ale jej skład nie będzie taki sam jak z regionów, gdzie roślina ma idealne warunki do rozrostu. Najważniejsze są owoce noni, które rosną w tej roślinie. Opieka i pielęgnacja nad Morwą Indyjską nie należy jednak do szybkich procesów, przez co osoby mało cierpliwe powinny zapomnieć o jej hodowli. Okres kiełkowania trwać może nawet 12 miesięcy! Istnieją praktyki, które mogą pomóc w przyśpieszeniu rozrostu tej rośliny, ale nie polecamy tego. Lepiej poczekać ten czas i uzyskać roślinę w 100% rosnącą naturalnie, napakowaną wręcz minerałami, witaminami i innymi składnikami odżywczymi. W końcu taki jest jej cel – lecznictwo.